+358 50 306 7723 | food@turkufoodtours.fi
Turku FOOD Tours on yhtä kuin Erja ja Johanna. Kaksi Turku-opasta, jotka rakastavat hyvää ruokaa, juomaa ja ihania turkulaisia ravintoloita.

Erja Lehtonen

Sain idean kierroksiin käydessäni Kööpenhaminassa kahdella erilaisella ruokakierroksella. Loistava tapa tutustua uuteen kaupunkiin pienessä ryhmässä, oppaan johdolla ja samalla nauttia paikallisia herkkuja. Kierros kannattaa varata aina oman reissun alkupäiviin, koska kierroksella saa niin paljon hienoja ideoita, mihin tahtoo ja kannattaa mennä sitten myöhemmin uudestaan. Turun ravintolaboomi ja talouden noste antavat loistavan pohjan kierrosten menestymiselle myös Turun kokoisessa ihanassa kaupungissa, missä historia ja tulevaisuus kulkevat jokirantaa käsi kädessä.
erja.lehtonen@turkufoodtours.fi

Johanna Aalto

Olen ollut Turku-opas vuodesta 2005, mutta päivätyöltäni olen kieltenopettaja.
Innostuin leipomisesta jo peruskouluikäisenä, mutta ruuanlaittoon sain isomman kipinän, kun pidin lukion jälkeen välivuoden ja kävin mm. talouskoulun Turun kotitalousoppilaitoksessa. Siellä kotitalousopettaja kannusti meitä rohkeasti kokeilemaan, maustamaan ja maistamaan ruokaa. Aina ei tarvitse todellakaan orjallisesti noudattaa valmiita reseptejä☺
Itse syön 9,5 kuukautta vuodesta lounaaksi kouluruokaa. Arvostan todella, että meillä on tällainen loistava lämmin ruoka tarjolla Suomen koululaisille ja henkilökunnalle. Oppilaiden purnatessa ruuasta muistutan yleensä miten hankalaa olisi, jos joka aamu pitäisi tehdä eväät mukaan kouluun tai varata ruokarahaa lounaaseen. Monilla oppilailla kouluruoka saattaa olla myös se päivän ainoa lämmin ruoka!
Vapaa-ajallani ja matkoillani nautin suunnattomasti ulkona syömisestä ja hyvä ruoka ja juoma, laadukkaat raaka-aineet ja lähiruoka ovat lähellä sydäntäni. Matkoilla yksi kohokohta on, kun mietimme mitä syötäisiin ja missä. Usein tutkimme ravintoloiden arvosteluja ja asiakaspalautteita esim. Trip Advisorista. Näin onkin löytynyt aivan mahtavia ruokapaikkoja ja maukkaita makuelämyksiä.
Ulkona syöminen on ihanaa vastapainoa arjen askareisiin.
Turku FOOD Tours Avoin yhtiö | Y-tunnus 2829400-4 | Toimitusehdot
facebook